ترکیهجهان گردی

حمام ترکی استانبول

استانبول یک مقصد محبوب برای گردشگران است که با وجود جاذبه های متنوع می توانید بارها و بارها به این شهر سفر کنید و باز هم جاذبه ای برای شما داشته باشد.

رفتن به حمام های ترکی در استانبول می تواند خاطره شیرینی را در ذهن ها به جای گذاشته و تا مدت ها شما را سرحال و پرنشاط نگهدارد، تجربه یک تفریح متفاوت و مهیج.

بیشتر گردشگرانی که تجربه سفر به استانبول را داشته اند، رفتن به این حمام ها را به سایر گردشگران نیز توصیه می کنند، چرا که گذراندن ساعاتی در حمام های تاریخی استانبول، علاوه بر تماشای معماری های باشکوه، می تواند بسیار لذت بخش باشد.

در حمام های ترکی استانبول علاوه بر تجربه حمام کردن، می توانید بخور دادن و ماساژ را نیز تجربه کنید.

نوشته های مشابه

لازم به ذکر است که تجربه حمام های ترکی نیازمند هزینه هایی هست و اگر دوست دارید یک سفر لوکس را تجربه کنید، پس حتما رفتن به این حمام ها را در برنامه سفر خود قرار دهید.

گفتنی است که تمام حمام های ترکیه، گران قیمت نیستند و حمام هایی با هزینه های کمتر و متوسط نیز در این شهر وجود دارد. البته در بهترین هتل های استانبول حمام های مخصوص و لوکس درون اتاق ها و سوئیت ها وجود دارد.

در ادامه به معرفی چند حمام سنتی و قدیمی استانبول می پردازیم:

حمام گالاتاسرای

حمام گالاتاسرای را می توان از معروف ترین حمام های ترکیه در بین گردشگران نام برد. علاوه بر گردشگران این حمام در میان ترک ها هم طرفداران زیادی دارد.

این حمام به دستور بایزید دوم و درخواست یکی از همرزمان سابق پدر سلطان بنا شد. حمام گالاتاسرای دارای بخش های زیادی است، یک بخش مرمری وجود دارد که این بخش دارای فضای خنک و مطبوعی می باشد، از این فضا برای ماساژ مشتریان استفاده می شود.

علاوه بر این در حمام گالاتاسرای، گوبگتاشی را نیز دارد. همانطور که می دانید این بخش بسیار داغ است و مناسب دراز کشیدن می باشد. می توانید با حوله بر روی آن دراز بکشید.

بانوان از ۸ صبح تا ۹ شب و همچنین آقایان نیز از ۷ صبح تا ۱۰ شب می توانند از حمام استفاده کنند. همچنین هزینه این حمام برای گروه های گردشگری، ۴۴۰۰ لیر است.

حمام گالاتاسرای

حمام خرم سلطان ایاصوفیه

حمام خرم سلطان ایاصوفیه را یکی از مهم ترین حمام های استانبول نام برده اند، این حمام به دستور خرم سلطان همسر سلطان سلیمان در قرن شانزدهم ساخته شد.

این حمام تاریخی نیز به دست معمار سنان، معمار سلطنتی و معروف دوره عثمانی ساخته شده است و در سال های اخیر بازسازی شد.

حمام خرم سلطان بین مسجد ایاصوفیه و مسجد آبی قرار گرفته است و از ساعت ۸ صبح الی ۱۰ شب فعالیت می کند.

هزینه حمام خرم سلطان ۸۰ یورو است و برای ارائه خدمات مطلوب به بازدیدکنندگان پنج پکیج مختلف در نظر گرفته شده است که قیمت این پکیج ها از ۵۵ یورو شروع می شود. درون این پکیج ها می توان مواد شوینده، لیف و .. را مشاهده کرد.

حمام سلطان مهرماه

این حمام برای شاهدخت مهرماه، دختر مورد علاقه سلطان سلیمان ساخته شد. یکی دیگر از شاهکارهای معمار سنان را می توان در حمام سلطان مهرماه شاهد بود. حمام سلطان مهرماه در کنار مسجد مهرماه قرار دارد. حمام سلطان مهرماه مکعبی شکل است و بر روی ۱۲ ستون بنا شده است.

فعالیت حمام سلطان مهرماه هر روز از ساعت ۷ صبح الی ۱۱ شب برای آقایان و از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب برای بانوان، هزینه استفاده از این حمام ۴۵ لیر است.

حمام کیلیک علی پاشا

حمام عمومی کیلیک علی پاشا از حمام های بسیار معروف و محبوب ترکیه است. همانند اکثر حمام ها، این حمام نیز به دست معمار توانا و هنرمند دوره عثمانی یعنی معمار سنان ساخته شده است.

حمام کیلیک علی پاشا در یکی از محله های بندری استانبول که توفان نام دارد، در سال ۱۵۸۰ ساخته شده است.

حمام کیلیک علی پاشا یکی از حمام های نسبتا گران در ترکیه است که با وجود گنبد بسیار زیبایی که دارد بر زیبایی های آن افزوده شده است. این حمام علاوه بر معماری جالب و منحصر به فرد، خدمات دهی مطلوب آن باعث شده تا انتخاب بسیاری از گردشگران باشند تا بتوانند ساعتی را در این حمام باشکوه سپری کنند و به تماشای معماری بی نظیر آن نیز بپردازند.

هزینه حمام کیلیک علی پاشا ۲۲۰ لیر ترکیه است. این حمام هر روز از ساعت ۸ تا ۲۳:۳۰ دقیقه آماده ارائه خدمات است.

حمام سلیمانیه

حمام سلیمانیه از معروف ترین حمام ها در استانبول است که در کنار جاذبه معروف و پربازدید مسجد سلیمانیه قرار دارد. از اینرو یکی از پر بازدیدترین و شلوغ ترین حمام های ترکیه می باشد.

حمام سلیمانیه نیز از دیگر آثار تاریخی و هنری ترکیه است که توسط معمار سنان ساخته شده است. در این مجموعه، بناهای مختلفی مانند مدرسه، بیمارستان و مجموعه ای از مقبره ها به چشم می خورد. حمام سلیمانیه شبیه به حمام خرم سلطان طراحی و ساخته شده است.

حمام سلیمانیه حدودا از ۴۰ تا ۲۳۵ لیر هزینه برای شما خواهد داشت و گردشگران تنها به صورت نقدی می توانند این مبلغ را پرداخت نمایند.ساعت فعالیت حمام سلیمانیه از ۱۰ صبح تا ۱۰ شب می باشد.

حمام سلیمانیه

حمام جمبرلیتاش

حمام جمبرلیتاش هم از حمام هایی تاریخی شهر استانبول که به دست معمار سنان ساخته شده است. معماری با شکوه این حمام باعث شده، علاوه بر گردشگران، عکاسان و محققان و حتی دانش آموزان بسیاری از این حمام بازدید می کنند.

یکی از بخش های جالبی که در حمام جمبرلیتاش وجود دارد، سنگ گوبگتاشی است.  این بخش در واقع یک فضای سنگی بزرگ است که توسط نور آفتاب داغ شده و عده ای که به قصد حمام کردن به جمبرلیتاش می روند حتما سری هم به این بخش می زنند و بر روی گوبگتاشی دراز می کشند. البته برای استفاده کردن از این بخش نیاز است که در روز به حمام بروید.

بعد از بازدید از مسجد آبی می توانید به حمام جمبرلیتاش رفته که در فاصله نزدیکی از مسجد آبی ( مسجد سلطان احمد) قرار گرفته و تنها ۱۰ دقیقه با مسجد فاصله دارد. همچنین مسجد و مدرسه محمدشاه روبه روی مسجد جمبرلیتاش قرار گرفته اند.

قیمت و هزینه حمام جمبرلیتاش نسبت به سایر حمام های گران قیمتی که در استانبول وجود دارد، مناسب تر است. هزینه این حمام تقریبا ۱۰۰ تا ۲۵۰ لیر ترکیه می باشد.

حمام جمبرلیتاش از ساعت ۶ صبح تا ۱۱ و نیم شب فعالیت می کند.

حمام بیلربی

در کنار مسجد بیلربی، حمام بیلربی قرار گرفته است. حمام بیلربی به دستور سلطان عبدالحمید بنا شد. این حمام متعلق به قرن هجدهم میلادی است که پس از وی، وقف مادر سلطان عبدالحمید شد و درآمد های حاصل از آن صرف هزینه های این مجموعه می شد. حمام بیلبری ساختار چوبی دارد.

در حمام بیلربی ۱۳ روشور و آبنما و ۴ اتاق خصوصی وجود دارد. آقایان و خانم ها می توانند در ساعات مختلف از این حمام استفاده نمایند. خانم ها معمولا در هنگام صبح و آقایان در عصر می توانند از این حمام استفاده نمایند.

حمام بیلبری در لیست حمام های ارزان قیمت ترکیه قرار دارد.

حمام ترکی

حمام آقا

حمام آقا به دستور هفتمین پادشاه عثمانی یعنی سلطان محمد فاتح به عنوان حمام خصوصی سلطان و پسرانش در استانبول ساخته شده است. منطقه بیوگلو در گذشته به یکی از مناطق شکاری شاهان عثمانی مشهور بود و این حمام در بخشی از اقامتگاه شکاری سلطان محمد عثمانی ساخته شد. پس از این که حکومت عثمانی ها پایان یافت و جمهوری ترکیه آغاز شد، یک خانم این حمام را خرید و استفاده از آن را به عموم مردم واگذار کرد. در این حمام ۴ پکیج مختلف وجود دارد که دارای قیمت های متفاوتی هستند. هر کدام از این پکیج ها، دارای خدمات متفاوتی هستند.

هزینه حمام آقا از ۱۰۰ تا ۱۸۰ لیر متغیر است. گردشگران می توانند در بازه زمانی ۱۰ صبح تا ۱۰ شب به این حمام مراجعه کنند.

حمام سوفولار

حمام سوفولار هم یکی از مکان های تاریخی ترکیه به شمار می آید و به خاطر ظاهری که این حمام دارد ممکن است آن چنان لوکس به نظر نرسد، اما موقعیت مکانی خوبی که این حمام دارد باعث شده تا گردشگران زیادی از این حمام استفاده نمایند. قیمت مناسب و ویژگی های تاریخی می تواند این حمام را در لیست سفرتان قرار دهد.

حمام سوفولار از ساعت ۸ صبح تا ۹ شب باز است و هزینه حمام سوفولار حدودا ۳۰ لیر است. البته توجه کنید که هزینه کیسه و ماساژ در پکیج های ارزان به صورت جداگانه محاسبه می شود.

حمام جاگالوگلو

حمام جاگالوگلو است  از حمام های معروف که در نزدیکی بازار بزرگ استانبول قرار دارد. این حمام در قرن هجدهم میلادی برای تامین هزینه های کتابخانه و مسجد ایاصوفیه ساخته شد.  این حمام پکیج های متفاوتی به گردشگران ارائه می دهد. هزینه این حمام با توجه به پکیج ها و خدمات از ۲۹۰ لیر شروع شده و تا ۸۲۰ لیر متغیر است و ساعت کاری این حمام از ۸ صبح تا ۹ شب می باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا