ترکیهجهان گردی

مساجد استانبول

مساجد استانبول

شهر استانبول را می توان یکی از شهرهای توریستی در ترکیه دانست که بین دو قاره آسیا و اروپا واقع شده است. این شهر به دلیل جاذبه های متعددی که دارد، سالانه گردشگران زیادی را به خود می بیند.

استانبول مساجد تاریخی بسیاری دارد و بازدید از این مساجد برنامه اکثر گردشگران می باشد. مساجد باشکوه تاریخی استانبول قدمت بسیار زیادی دارند و در ساخت آن ها از سبک های معماری مختلفی استفاده شده است.

برخی از این مساجد که یادگاری از دوره عثمانی است برای گردشگران علاقه مند به تاریخ عثمانی بسیار جالب می باشد. در ادامه چند مسجد مهم را به گردشگران تور استانبول معرفی خواهیم کرد.

مسجد ایاصوفیه

معروف ترین مسجد استانبول، مسجد ایاصوفیه است که این مسجد به عنوان نماد شهر استانبول نیز شناخته می شود. ایاصوفیه در ابتدا به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار می گرفت و تقریبا نزدیک به ۱۰۰۰ سال به عنوان بزرگترین کلیسای جهان  مطرح بود.

نوشته های مشابه

مسجد ایاصوفیه استانبول

پس از مدتی این مسجد به دستور آتاتورک به موزه تبدیل شد. امروزه این مسجد باشکوه به عنوان یکی از شلوغ ترین و پر بازدید ترین مساجد شهر استانبول شناخته می شود.

مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد استانبول

اگر به بازدید مسجد ایاصوفیه بروید، امکان بازدید از مسجد دیگری که مسجد آبی یا سلطان احمد نام دارد نیز برای شما فراهم خواهد شد؛ چرا که این مسجد درست رو به روی مسجد ایاصوفیه واقع شده است.

مسجد آبی در قرن ۱۷ ساخته شده است. این مسجد به واسطه کاشی کاری ها، تزئینات و سرامیک های آبی رنگی که در دیواره های مسجد به کار رفته است، به مسجد آبی مشهور شده است.

مسجد سلطان احمد استانبول

یکی از ویژگی هایی که این مسجد را از سایر مساجد استانبول متمایز می کند، تعداد مناره های مسجد آبی است که دارای ۶ مناره می باشد، در صورتی که بیشتر مساجدی که در این شهر هستند، تنها ۲ یا ۴ مناره دارند.

مسجد آبی در دوره عثمانی ساخته شده است. گفته می شود عملیات ساخت این مسجد در سال ۱۶۰۹ آغاز شده و در سال ۱۶۱۶ به اتمام رسیده است.

مسجد رستم پاشا

از زیباترین مساجدی که در ترکیه وجود دارد مسجد رستم پاشا است که در سال ۱۵۶۱ تا ۱۵۶۲ ساخته شد. این مسجد به دست یکی از معماران معروف دوره عثمانی به نام معمار سنان ساخته شده است.

مسجد رستم پاشا

مسجد رستم پاشا به دستور صدراعظم سلطان سلیمان یعنی رستم پاشا بنا شد. اگر چه مسجد آبی به خاطر کاشی کاری هایی که دارد به عنوان یکی از زیباترین مساجد استانبول شناخته می شود، اما با ارزش ترین کاشی کاری های ایزنیک در مسجد رستم پاشا به کار رفته است.

مسجد رستم پاشا در کنار بازار ادویه قرار دارد. با بازدید از این مسجد فرصت خواهید داشت تا سری هم به بازار ادویه بزنید.

مسجد سلیمانیه

یکی از مساجد باشکوه در استانبول، مسجد سلیمانیه است. این مسجد به عنوان یکی از مهم ترین مساجد  شهر استانبول محسوب می شود. از دلایل اهمیت این مسجد این است که به دست یکی از بهترین و توانمندترین معماران دوره عثمانی یعنی معمار سنان بنا شده است.

مسجد سلیمانیه

همچنین مسجد سلیمانیه به نام بزرگترین پادشاه عثمانی نام گذاری شده که این موضوع نیز بر اهمیت این مسجد می افزاید. مسجد سلیمانیه بخاطر معماری باشکوهی که دارد، بسیار موردتوجه گردشگران قرار گرفته است.

مسجد جدید

از قدیمی ترین مساجدی که در شهر استانبول وجود دارد می توان مسجد جدید را نام برد که دارای قدمتی ۳۵۰ ساله می باشد. مسجد جدید به نام والده سلطان به معنی مادر پادشاه ساخته شده است.

مسجد جدید

یکی از نکات بسیار جالبی که درباره موقعیت جغرافیایی این مسجد وجود دارد، قرار گرفتن آن در مقابل میدان سن ماری ونیز است که به دلیل وجود کبوترهای بسیار که در قسمت در حال پرواز هستند،  منظره بسیار زیبایی را به وجود می آورند که چشم تمام گردشگران را به سوی خود خیره می کند.

با بازدید از مسجد جدید می توانید سری به بازار ادویه که در نزدیکی مسجد قرار دارد هم بزنید. همچنین این مسجد در جنوبی ترین بخش پل گالاتای واقع شده است.

 مسجد اورتاکوی

مسجد اورتاکوی را می توان مروارید تنگه بسفر نامید. مسجد اورتاکوی مسجدی است که به دلیل دو ویژگی بسیار جالبی دارد، حائز اهمیت است. اولین ویژگی این مسجد که آن را بسیار با اهمیت جلوه می کند، سبک معماری به کار رفته در آن است.

 مسجد اورتاکوی

در واقع مسجد اورتاکوی به سبک معماری گوتیک ساخته شده است. ویژگی دومی که باعث محبوبیت این مسجد می شود، موقعیت جغرافیایی آن  است که از داخل مسجد می توان چشم انداز زیبایی از تنگه بسفر را نظاره گر بود.

مسجد فاتح استانبول ( مسجد فتیح )

مسجد فاتح استانبول که از مشهورترین مساجد این شهر است به احترام پادشاه امپراطور شرقی یعنی سلطان محمد نام گذاری شده است. مسجد فاتح یا فتیح به دلیل زلزله ای که در سال ۱۷۶۶ در استانبول اتفاق افتاد، دچار آسیب جدی شد و در سال ۱۷۷۱ به شکلی متفاوت از طرح اولیه مسجد، بازسازی شد. در این مسجد می توان شاهد یکی از باشکوه ترین نمونه های معماری اسلامی- عثمانی بود.

مسجد فاتح استانبول

در واقع در مسجد فاتح معماری اسلامی با معماری بیزانتین ترکیب شده است. همچنین مقبره سلطان محمد نیز در این مسجد قرار دارد. مسجد فاتح در محله فتیح استانبول قرار دارد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا